Secret Garden

Pilihan
Wednesday, 28 May 2014  |  5/28/2014 02:13:00 am  |  0 said

Think about it😉



Act bende ni lame dah. n pilihan pon dah dibuat. but aku still na cite bende ni berperingkat since aku tengah cui seminggu. weeheeee

masa keluar result SPM dulu,aku expect tinggi sebenarnye. hurmmm. tapi na buad cane kan. dapat cukop makan je. even subject yang ramai target un aku tak dapat score. mase keluar result tu macam frust gak aa sebab cikgu kecewa ngan kite. sape tak frust kan bile cikgu tu cakap dea frust ngankite. haha bape banyak frust daaa~~~~ aku dapat 1 je A+ . . . tu pon dalam akaun. ok disini aku nak cite result penoh aku. 5A , 3B 1C . C tu tayah cite aa memang add math la kan. tapi . macammana pun, aku bersyukor. ALHAMDULILLAH~~~

lepas tu je macam2 aku apply, MATRIKS , UPU , n IPG . .  harapan aku tinggi kat IPG senanye. result IPG klua dulu, dukacitanya, aku tak dapat. even utk ujian fizikal skali pon. cane dea tau aku ni stamina ta kuat ekk. hha. mase dapat keputusan IPG tu, aku kat tempat keje. derang sume dapat. pastu heboh la call mak , cikgu n what so ever. sedih poittt tengok derang. pastu zakiah menenangkan aku. dea kate

"ade rezeki tempat lain tuuu."

pastu aku pon redha jelahh. tak lame lepas tu keputusan MATRIKS kelua. MATRIKS tu dah jadi pilihan kedua aku act, punyelah semangat. sebelom mandi aku dah capai telefon bimbit(bahasa baku) . sekali . nta mesej, dapat jawapn
TAHNIAH! 

mule memang excited gila cadbury~ haha. then bace bawah2, (almaklum telefon kecik),aku ditawarkan belajar kat KOLEJ MATRIKULASI PERLIS (KMP). time tu ayah n ibu cam tak kasiiii jeee. sebab jaohhhh nun ke utara. aku ni asal Negeri Sembilan. mase tu macam ~ ntahlah. tunggu lah UPU. masalah nye UPU ajak gurau. tarikh berubah2 -.- sepanjang masa berfikir, ak p la buad research pasal KMP ni, . .setakat tu. masih takde berita buruk la yang aku bace.

da lame tu, lagi seminggu nak ke KMP , parents aku dah buat keputusan untuk kasi aku ke KMP.lepas je bayar RM 500, besok tu klua result UPU. -.- K.

mase check UPU, memang load gilaaaaa.. tapi kelua jugak la en. OK aku dapat UPU -.- time tu tak tau lah nak cakap ape. dah berbelah bahagi sangat dah ni. . ramai suruh pergi UITM. tapi, pilihan tu kite kene buat kan . UITM pulak aku dapat kat Seremban 3. which is dekat gilaaa. haha K.

lepas banyak pikir, aku nekad untuk pegi MATRIKS. sebab aku buad research, diploma ni kelebihan dea cuma boleh relaks je.

aku nak belajar, bukan nak relaks!
lagpon, daripada aku pulun 3-4 tahun. baik aku pulun setahun kat MATRIKS. time tu adela mamat ni yg perasan dea abg aku. aku tak declare pon -.- nama dia Abu(bukan nama sebenar) dea mati2 marah aku amik matriks. sekali aku bahase kan dea. aku tye

penah masuk matriks? penah masuk U? kau masuk la mane2, pon klau pointer kau 2.00 kebawah, memang tak lah kan. yang penting usaha. doakan terbaik untuk aku. bukan pertikaikan pilihan aku

anddd..... dea memang nak kene ngan aku sbb dea kate dea ta penah masuk , tapi org kate . . . .
ni yang aku marah bile sebut org kate. ckap mcm bagus je -.- K

ramai gak aahtakotkan. tapi. in sha allah. aku akan buat yang terbaik.

P/S: DOAKAN YANG TERBAIK UNTUK AKU :')




Thanks for reading :)




Past  |  Future